Exercițiu de amploare la Iași

Zeci de autospeciale ISU Botoşani vor pleca astăzi de urgenţă către Iaşi.

Este vorba despre un exerciţiu de amploare care are loc în toată ţara.Aşa cum sugerează şi numele Seism 2016 este un exerciţiu declanşat de MAI care presupune intervenţia Inspectoratelor de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă din întreaga ţară în caz de cutremur.

Conform scenariului exerciţiului în zona Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, care a afectat orașele București și Iași, pentru a slava cât mai mulţi oameni pompierii dar şi serviciile ambulaţă din întreaga ţară au fost mobilizate către cele două zone afectate.

Misiunile au fost orientate cu prioritate pentru salvarea vieților omenești în paralel cu evaluarea zonelor grav afectate.La nivelul fiecărui judeţ au fost mobilizati 150 de pompieri.În spitalele din București și Iași a fost declanșat PLANUL ALB, fiind mobilizate ambulanțe de la Serviciile Județene și SMURD.

Totodată, peste 100 ambulanțe și 7 ambulanțe private din județele neafectate se deplasează de urgență în zonele afectate de seism. Pentru asigurarea urgențelor de rutină s-a solicitat alertarea ambulanțelor aparținând societăților private.

Scopul este verificarea capacităţii de primire și internare în unitățile medicale din București și Iași. În Bucureşti după primele evaluări există peste 3200 de răniţi şi 1500 de sinistraţi. În Iaşi, au fost răniţi peste 1400 de oameni şi 350 de sinistraţi.

Comandantul acţiunii este şeful Departamnetului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Scopul întregului exerciţiu este pregătirea tuturor oamenilor în cazul unui cutremur de mare magnitudine.

Citeste si:

Facebook Comments