VIDEO! Expertiză și mărturii încâlcite în dosarul ”Uvertura Mall”

S-a bifat astăzi un nou termen din procesul în care primarul Cătălin Flutur și câțiva angajați din primărie, sunt cercetați în dosarul ”Uvertura mall”. Singurul absent al zilei a fost edilul urbei, Cătălin Flutur. Acesta a preferat să își trimită doar avocații.

Au trecut prin fața judecătorului și a procurorului DNA, pentru audieri, cinci martori, toți cinci, foști consilieri locali care au avut în anumite puncte declarații diferite deși întrebările au fost aceleași.

La câteva minute după ora 10.00 în fața judecătorului au pășit doi domni . La cererea primarului și a celorlalți învinuiți, se va întocmi o expertiză ce ar trebui să elucideze dacă Primăria a fost prejudiciată prin diminuarea redevenței pentru terenul de la mall, sau totul a fost făcut în termeni legali. Unul dintre experți este Doru Tomac, fost șef la RAR. Judecătorul a dat termen o lună de zile pentru finalizarea expertizei, cu posibilitatea de prelungire a termenului.

Astăzi au fost audiați cinci martori, foști aleși locali.

Prima care a venit la bară a fost Elena Lazarec. Fostul consilier local a precizat că proiectul de hotărâre privind stabilirea redevenței pentru terenul de la mall a fost introdus pe o notă anexă a ședinței din 2006, motiv pentru care nu a fost suficient timp de analiză dar nu ar fi bănuit că prin aprobarea lui ar încălca legea.

Întrebată de judecător dacă a fost influențată să voteze pentru, Elena Lazarec a precizat că este avocat de 40 de ani și că cine o cunoaște știe că nu are face niciodată nimic împotriva voinței ei. Același răspuns l-au oferit și ceilalți martori: Nicolae Semenescu, Nicolina Chirilă, Ana Bărculeț și Dan Humelnicu.

Trei dintre martori au precizat că proiectul de hotărâre privind redevența a fost pe ordinea de zi, și nu pe nota anexă. Singurii care au precizat însă că proiectul le-a ajuns în mâini în ziua ședinței au fost fostii consilieri locali Elena Lazarec și Dan Humelnicu, ambii avocați de profesie.

Următorul termen a fost stabilit pentru 17 mai, când în fața judecătorului vor ajunge alți consilieri locali din perioada 2006.

Citeste si:

Facebook Comments