Expoziție inedită la Centrul de Sănătate Mintală. Copii cu boli psihice și neurologice și-au arătat talentul și priceperea

Expoziție inedită la Centrul de Sănătate Mintală. Copii cu boli psihice și neurologice și-au arătat talentul și priceperea

Copiii cu afecțiuni psihice și neurologice fac parte din societate. Acesta este mesajul umanitar transmis de personalul Centrului de Sănătate Mintală Pediatrică din Botoșani. În acest scop la sediul centrului terapeutic destinat micuților atinși de boală, a fost organizată o expoziție cu diferite obiecte sau lucrări de artă realizate de cei pe care societatea îi cataloghează pe nedrept, ca legume sau nefolositori.

Tema aleasă a fost toamna, iar copiii cu probleme psihice sau neurologice sub îndrumarea asistenților și a terapeuților și-au arătat de fapt măiestria realizând diverse obiecte din materiale neconvenționale sau pur și simplu luate direct din natură. De la căsuțe, peisaje, animale confecționate din legume sau tablouri, lucrările au impresionat pe toți cei care au călcat pragul expoziției.

Pentru medicii care coordonează acest centru terapeutic, activitățile în care sunt implicați copiii, sunt esențiale pentru dezvoltarea lor dar mai ales pentru integrarea lor într-o societatea care nu este mereu dispusă să-i accepte.

Totodată părinții copiilor cu diferite probleme de natură psihică sau neurologică sunt fericiți că se organizează astfel de activități. Și asta în condițiile în care frecventând centrul de sănătate mintală și participând la diferite terapii organizate aici, observă progrese vizibile. Este și cazul Lilianei Chisăliță, mama unei fetițe imobilizată într-un scaun cu rotile de o afecțiune neurologică gravă.

Mai mult decât atât, această expoziție, a fost constituită sub forma unui mic magazin. Obiectele confecționate de copiii putea fi cumpărate. Banii obținuți vor fi investiți în dotarea suplimentară a centrului.

La expoziție a participat și directorul Spitalului Județean „Mavromati”, Corneliu Mihai dar și directorul medical al instituției, Angela Țurcanu. Aceștia au admirat exponatele și s-au bucurat de activitățile în care sunt implicați copiii cu diferite probleme de sănătate.

Citeste si:

Facebook Comments