Fac bani de după gratii

Bătrânii sunt principalele victime

În ultima perioadă autorii infracţiunilor de înselătorie şi-au intensificat activitatea. Acest lucru este dovedit şi de numărul mare de persoane care cer ajutorul poliţiei după ce află că au fost înselate telefonic.

Numai vineri au existat 4 cazuri de acest gen. Bătrânii bolnavi, singuri si neputinciosi sunt victimele cele mai usoare. Ce este şi mai grav este că unii dintre ei nu isi dau seama că sunt sau au fost înselati decât prea târziu.

Infractorii îşi atrag victimele în capcană sub pretextul că una dintre rude, fiu sau nepot este grav bolnav sau a suferit un accident. După ce infractorii reusesc să îi capteze interesul victimei, aceştia cer să le fie trimise diverse sume de bani. De teamă ca ruda lor să nu aibă de suferit multi dintre bătrâni acceptă să transfere sume mari de bani pe numele unor persoane comunicate de suspecti.

Majoritatea suspecţilor de înşelăciuni sunt deţinuţi în diverse penitenciare, iar transferurile bancare sunt solicitate a fi făcute în conturile unor complici care se află în libertate.

Citeste si:

Facebook Comments