VIDEO! Facilități pentru gravide și copii

O veste neașteptată pentru viitoarele mămici de prin toate colțurile județului. La inițiativa deputatului PSD, Tamara Ciofu, gravidele vor putea beneficia de transport gratuit la Maternitatea din Botoșani pentru efectuarea analizelor și consultațiilor pe perioada sarcinii. De facilități financiare urmează să beneficieze și copiii cu diferite afecțiuni de sănătate.

Un deputat botoșănean, vine în sprijinul viitoarelor mămici, lipsite de posibilități financiare. Pe baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie, viitoarele mame, urmează să beneficieze de transport gratuit pentru a ajunge la Maternitate la consultații.

Ideea a apărut după ce s-a constatat că doar 36% din numărul gravidelor beneficiază de urmărirea corectă a sarcinii. Din fericire, la nivelul județului Botoșani nu s-a înregistrat niciun deces matern iar asta se datorează și asistenților comunitari.

Prin demersuri repetate, deputatul a reușit să obțină anumite facilități fiscale și pentru copiii cu autism și nu doar pentru ei ci și pentru copiii diagnosticați cu diferite afecțiuni cronice. Banii ar urma să fie alocați de la Ministerul Muncii. În plus, din acest an se înregistrează o premieră în ceea ce îi privește pe elevii cu deficiențe de auz.

Tot din acest an a demarat verificarea anuală a tuturor copiilor incluși în învățământul primar pentru a fi depistate la timp tulburările legate de dislexie, disgrafie, discalculie. Deputatul social democrat nu a renunțat nici la ideea de amenajare a unei grădinițe pentru copiii cu nevoi speciale. Până în momentul de față nici Primăria și nici Consiliul Județean nu au pus însă la dispoziție un imobil pentru amenajarea acestui spațiu.

Citeste si:

Facebook Comments