VIDEO! Familie chinuită de boli crunte și sărăcie

Sănătatea este cel mai de preț dar pe care viața ni-l oferă. Dar ajungem să știm acest lucru doar atunci când ne îmbolnăvim. Doi soți din localitatea Coșuleni nu au știut însă niciodată cum este să fii un om sănătos. Iar din păcate, bolile de care suferă încă de când erau niște prunci sunt grele, chinuitoare și imposibil de tratat :tetrapareză spastică și epilepsie.

Iulia și Florin Cantacuz locuiesc în localitatea Coșuleni, din comuna Bălușeni. Femeia are 37 de ani, soțul său 47. Împreună au două fetițe de 8 și 13 ani. Toți patru locuiesc într-o odaie a unei căsuțe bătrânești, pe care soția moștenit-o de la bunicii ei.Și-au dorit și chiar au turnat temelia unei noi căsuțe, mai sigure, mai trainice. Dar construirea unui nou cămin este mult peste puterile lor. Amândoi duc povara unor boli grele.

Cumplit este că din cauza lipsurilor financiare, mama nici măcar nu știe în ce stadiu este boala sa, pentru că nu a fost niciodată la un control de specialitate.

Soțul Iuliei, Florin este un om extrem de bun. Își iubește familia mai mult decât orice, iar cele două copile sunt lumina ochilor lui. Îl doare teribil că nu poate face mai multe pentru fetițele lui.

Oamenii din sat le cunosc povestea, știu chinul prin care cei doi soți trec și cât de mult luptă să le ofere fetițelor o viață normală. Și atât cât își permit și ei încearcă să îi ajute. Însă, cel care le-a fost mereu alături este preotul paroh din localitate.

La vârsta la care alți copii râvnesc după haine noi, jucării, telefoane ori tablete, Andreea și Denisa spun că își doresc cu ardoare ca părinții lor să fie sănătoși.

Povestea tulburătoare de viață a familiei Cantacuz, o puteți urmări, sâmbătă și duminică de la ora 20.00, în cadrul emisiunii ”Oameni și destine”, realizată la Somax TV, de Anamaria Macuc.

Citeste si:

Facebook Comments