VIDEO! Fără pensii și salarii de Paște

Pensionarii nu-şi primesc banii înainte de sărbători în acest an. E începutul lunii şi de-abia acum câteva zile s-au plătit indemnizațiile pentru luna trecută, spun reprezentanţii instituţiei din Botoşani. De aceea, oamenii îşi vor primi pensiile ca de obicei, cea mai mare parte către sfârşitul lunii. Astfel că mulți dintre bunici vor avea o masă mai goală de Paște. În aceeași situație sunt însă și unii bugetari.

În acest an pensiile dar și salariile multora dintre botoșănenii care lucrează la stat nu vor veni înaintea sărbătorilor de Paşti. Asta pentru că aproape de fiecare dată sărbătoarea a picat în doua jumătate a lunii iar oamenii s-au obişnuit să primeacă banii înainte ca să aibă ce pune pe masă. Acum însă se bazează pe economii, dacă le au, sau bani împrumut de la rude ori case de ajutor reciproc.

Problema a apărut şi pentru că majoritatea îşi primeşte banii de la poştaş.

În judeţ, spre exemplu, din aproximativ 100.000 de pensionari doar o treime au conturi în bancă. Ceilalţi îşi iau pensia prin mandate poştale iar instituţia are prea puţini angajaţi ca să facă faţă.

Pe de altă parte, nici unii dintre bugetari nu-şi primesc salariile înainte de sărbători. Reprezentanţii Guvernului au anunţat că, de exemplu, angajaţii din învăţământ sau poliţiştii vor primii banii la sfârşitul săptămânii viitoare.

 

Citeste si:

Facebook Comments