FC Botoșani-CSMS Iași: O remiză care ajută ambele echipe

Arbitrajul a fost aspru contestat

Derby-ul Moldovei s-a încheiat cu un scor alb. În urma acestui egal, FC Botoșani ocupă locul 5 în clasamentul play-out-ului Ligii 1 de fotbal cu 21 de puncte, un loc care încă provoacă neliniști în rândul botoșănenilor. De cealaltă parte, CSMS Iași rămâne neînvinsă în play-out-ul Ligii 1 de fotbal și ocupă în continuare primul loc pentru Europa League.

În schimb, cel mai contestat la acest meci a fost arbitrul central Sebastian Colțescu. El a reușit «performanța» de a refuza gazdelor două penalty-uri. Inclusiv presa sportivă de la București a remarcat că centralul Colțescu a fost părtinitor și că nu a acordat penalty în două faze controversate.

În general, jocul gazdelor a fost unul bun. Au atacat constant, au construit faze periculoase la poarta oaspeților în ciuda ploii mărunte care a căzut pe tot parcursul meciului. În schimb, cei de la FC Botoșani au avut de două ori ocazia de a primi penalty, însă voința lui Colțescu a fost mai puternică decât realitatea de pe teren. De exemplu, în minutul 19, Fulop centrează iar Țigănașu respinge clar cu mâna. Chiar dacă s-a consultat și cu tușierul Daniel Mitruți, care i-a transmis că nu a văzut foarte bine faza, Totuși Colțescu hotărăște să acorde doar lovitură de colț. În cea de-a doua fază, Ngadeu este dat jos de Ciucă după un procedeu de lupte. Dar și la această fază, Colțescu rămâne impasibil.

După cele două faze în care gazdele au fost nedreptățite, totuși jucătorii de la FC Botoșani au reușit să facă un joc bun. Chiar dacă ghinionul a fost de partea lor. Ieșenii, în schimb, au mers pe mâna contraatacului, care însă nu a dat rezultate.

În cadrul partidei s-au acordat 6 cartonașe galbene, două pentru gazde și 4 pentru oaspeți. Meciul FC Botoșani – CSMS Iași a fost ultimul meci din etapa a VI-a din play-out.

Citeste si:

Facebook Comments