Femeie de 59 de ani depistată de jandarmi în timp ce vindea țigări de contrabandă

Femeie de 59 de ani depistată de jandarmi în timp ce vindea țigări de contrabandă

O femeie în vârstă de 59 de ani din municipiul Botoșani, riscă să ajungă după gratii, după ce a fost prinsă de jandarmi în timp ce oferea spre vânzare țigări de contrabandă.

S-a întâmplat în dimineața zilei de 1 septembrie, când jandarmii botoșăneni s-au autosesizat cu privire la faptul că dintr-un magazin de tip modul stradal din municipiu, gestionara acestuia vindea țigări de contrabandă. Jandarmii au verificat spațiul și au constat că înăuntru erau 260 de pachete de țigări de diferite mărci, pentru care nu existau documente justificative.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală și întreaga cantitate a fost ridicată în vederea confiscării, fiind predată Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, în vederea continuării cercetărilor.

Conform prevederilor Codului Vamal, ,,deținerea și comercializarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia” este asimilată infracțiunii de contrabandă, fiind pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.

Citeste si:

Facebook Comments