Femeile la conducere

Cinci mandate câștigate de sexul frumos

Cinci femei au făcut legea la alegerile din 5 iunie și au câștigat cinci primării din județul Botoșani. Este vorba despre primăria George Enescu, acolo unde Angela Grădinaru Toma a obținut cel de-al șaselea mandat la Primăria comunei unde s-a născut George Enescu. Cu mâine de fier în mănuși de dantelă, Angela Toma a dovedit că o femeie poate conduce o comunitate și administra o Primărie importantă cum este cea din George Enescu. Angela Toma este și unul dintre cei mai longevivi dar și apreciați primari din județul Botoșani. La Călărași, Elena Vrajotis a obținut cel de-al treilea mandat de primar. Stăruința și eforturile femeii de a moderniza comuna și-au spus cuvântul iar locuitorii din comuna i-au dat pentru a treia oară votul de încredere.

Și la Mihai Eminescu, Anta Gireadă a triumfat. Ea și-a învins la pas contracandidații, având peste 50% din sufragii. Toate cele trei doamne au candidat din partea Partidului Național Liberal. La legerile din 5 iunie și social democrații s-au înscris cu reprezentante ale sexului frumos. Două dintre ele au convins electorii și au câștigat fotoliile de primari. Este vorba despra Maria Huțu, care a câștigat primăria comunei Vârful Câmpului, după ce l-a învins pe fostul viceprimar care a candidat în acest an, Gheorghe Sofian. La Răuseni, social democrata Maria Jijie l-a detronat pe primarul Florin Olaru, care se afla la al V lea mandat.

În 2012, Florin Olaru, care a părăsit PSD și a candidat din partea Mișcării pentru Botoșani, a obținut victoria la limită în fața Mariei Jijie, cu doar cinci voturi în plus.

Citeste si:

Facebook Comments