Fermieri penalizaţi pentru cereri întârziate

Fermieri penalizaţi pentru cereri întârziate. Aceştia au depus cererile unice la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) după data de 10 iunie. Campania fără penalităţi a început pe 1 martie şi s-a încheiat pe 10 iunie.

În această situaţie sunt deocamdată 413 fermieri, care lucrează peste 5.600 de hectare, iar numărul acestora va creşte întrucât campania de depunere a cererilor nu s-a încheiat. O astfel de situaţie a fost prezentată de conducerea APIA şi în ultima şedinţă a Colegiului Prefectural.

În perioada în care nu s-au impus penalităţii au fost înregistrate 35.416 cereri pentru o suprafaţă de 252.464 hectare, ţinta stabilită de reprezentanţii APIA fiind depăşită, în sensul că se aşteptau la 35.000 de cereri pentru 250.000 de hectare.

Mai pot depune cereri fermierii înregistraţi în Registrul Agricol, cu dovada că lucrează suprafeţele pentru care cer sprijin, în cazul cererii pe suprafaţă, respectiv că au în grijă animalele pentru care solicită sprijin, în sectorul zootehnic.

Campania de depunere se va relua de anul viitor.

Citeste si:

Facebook Comments