VIDEO! Fermierii se asociază pentru a beneficia de subvenții

Suprafaţa record declarată la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură Botoşani, unde în acest an au depus cereri mai puţini fermieri decât anul trecut dar pentru mai mult teren. Astfel, faţă de campania din 2017, vor primi bani pentru un plus de aproximativ 10 mii de hectare de teren agricol.” Se asociază tot mai mulţi fermieri”, explică reprezentanţii instituţiei.

În cele două luni şi jumătate cât a ţinut campania din acest an, cu inţiativă sau împinşi de la spate de angajaţii APIA, au reuşit să depună cereri aproape 35 de mii de fermieri botoşăneni. Numărul este mai mic decât cel de anul trecut dar suprafaţa e mai mare. Din aproape 400 mii de hectare de teren agricol, s-au cerut bani de la Uniunea Europeană pentru aproximativ 276 de mii.

Acum se fac controale preliminare. Apoi urmează cele în teren, efectuate de angajaţi ai instituţiei.

Din 15 octombrie, mai anunţă reprezentanţii APIA Botoşani, încep plăţile în avans iar de la 1 ianuarie anul viitor se vor face şi plăţile finale. Totul trebuie finalizat până în martie anul viitor, când fermierii din judeţ ar trebui să primească în cont toţi banii din această campanie.

 

Citeste si:

Facebook Comments