Festivalul “DORULE, FLOARE DE ROUA” la final

Au fost trei zile de folclor

Trei zile de folclor la Casa de Cultuă a Sindicatelor, unde s-a desfășurat cea de-a XIV-a ediție a Festivalul “Dorule, floare de roua”. Duminică, 10 aprilie, au fost desemnați laureații acestui festival.

Marele câștigător al trofeului Festivalului a fost Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” din Flămânzi.

Locul I a fost ocupat de Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona. Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe” Botoșani a obținut locul secund iar Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani a primit locul trei. Colegiul Național “Grigore Ghica” Dorohoi și Liceul “Dimitrie Negreanu” Botoșani au primit fiecare câte o mențiune.

Au urmat apoi premierea pe fiecare secțiune în parte la soliști vocali, soliști instrumentiști, grupuri vocale fete, grupuri vocale băieți, grupuri vocale mixte, formații de jocuri populare băieți, formații de jocuri populare mixte.

Liceul care câștigat câte un premiu sau mențiune la fiecare secțiune este Liceul Tehnologic “Ștefan cel Mare și Sfant” din Vorona.

La această ediție au fost înscrise 15 licee din județul Botoșani și au evoluat pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” din Botoșani 350 de artiști liceeni.

Juriul a fost alcătuit din: Ioan Cristea, Dan Doboși, prof. Marcel Dupu, Ciprian Potoroacă și Costinel Leonte.

În toate cele trei zile de festival, concurenții, respectiv soliștii vocali, soliștii instrumentiști, și grupurile vocale, au fost acompaniați de Orchestra Populară „Rapsozii Botoșanilor” dirijat de Ciprian Potoroacă.

La spectacolul de gală au participat: Orchestra Populară „Rapsozii Botoșanilor”, Ansamblul de jocuri populare „Mărgineanca” al Casei de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoșani, elevi ai Liceului de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani, laureații edițiilor precedente, dar și laureații celei de-a XIV- a ediție a festivalului de folclor „Dorule, floare de rouă” 2016.

Concursul de interpretare a cântecului și jocului popular a fost organizat în asociere cu Consiliul Local al Municipiului Botoșani și Primăria Municipiului Botoșani și în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Județului Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments