”Fiecare copil în grădiniță”

”Fiecare copil în grădiniță”

Două milioane de lei pentru preșcolarii botoșăneni

Orice copil are dreptul la educație. Și orice copil trebuie să aibă acces la educație de la vârste fragede. Grădinița este primul pas pentru dezvoltarea unui om. Sunt însă copii în județul Botosani, care din păcate din cauza lipsurilor și a sărăciei, se confruntă cu dificultăți. Pentru ei s-a implementat programul ”Fiecare copil în Grădiniță”. Pentru județul Botoșani pentru acest program, Guvernul a alocat suma de două milioane de lei.

Banii au fost repartizați județelor în funcție de numărul de copii înscriși la grădinițe și declarați eligibili pentru program. Banii se vor acorda sub formă de tichete sociale ce pot fi utilizate numai pentru achiziționarea de alimente, produse de igienă, de îmbrăcăminte sau rechizite. Plafonul maxim de acordare este de 284 de lei, venituri lunare pe membru de familie. Condiția obligatorie de acordarea a acestor tichete este ca micuții să meargă zilnic la grădiniță.

În perioada următoare autoritățile trebuie să demareze o serie de proceduri pentru implementarea cât mai rapidă a programului Astfel, pe 11 februarie primarii și directorii de școli vor avea o ședința organizată la Instituția Prefectului pentru a-și cunoaste atribuțiile. Instruirea va fi coordonată de către reprezentanții Asociației OvidiuRo, partenerii Guvernului și inițiatorii programului.

Citeste si:

Facebook Comments