VIDEO! Fii solidar, donează sânge,dăruiește viață !

Fii solidar, donează sânge,dăruiește viață! Acesta este mesajul transmis anul acesta de Centrul de Transfuzii din Botoșani cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge. Acest eveniment a fost marcat astăzi, evident, cu donații de sânge. Zeci de persoane, inclusiv prefectul Botoșaniului, au trecut pragul centrului de transfuzii și au oferit o șansă celor a căror viață depinde chiar și de câteva grame de sânge.

Astăzi a fost marcată la Botoșani, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, un eveniment prin care se încurajează donarea de sânge și prin aceasta implicit salvarea vieților.

Cu această ocazie, s-a înmulțit și numărul donatorilor. Inclusiv prefectul Botoșaniului, Dan Șlincu a donat sânge la prima oră. Donatorii au venit și de la kilometri depărtare, chiar și din comuna Văculești, împreună cu primarul, pentru a oferi o șansă la viață. Localnicii care au donat, au primit diplome,

Printre donatori s-a aflat și Maria Maxim, o femeie de 83 de ani care a transformat voluntariatul într-o adevărată vocație. Este reprezentant al Crucii Roșii la Văculești și de câteva decenii reușește cu multă pasiune să mobiliezeze întreaga comună în slujba aproapelui. Anual de la Văculești, prin contribuția Mariei Maxim, se adună zeci de pungi de sânge.

Cu ocazia zilei donatorului, medicul șef al Centrului de Transfuzii speră ca numărul donatorilor să crească. Ar fi necesară dublarea acestora pentru a acoperi necesarul din spitale.

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge este ziua în care s-a născut Karl Landsteiner, savantul care a descoperit grupele de sânge în 1930 dar și cel care a pus bazele transfuziei moderne.

 

Citeste si:

Facebook Comments