Filtre de apă noi la Sanatoriul Podriga

Nova Apaserv montează noi filtre de apă la Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga.

Operatorul de apă din județ a decis să schimbe soluţia de tratare a apei de la Săveni, montând alte filtre la Sanatoriu. Acolo situația pacienţilor, bolnavi psihic, este dramatică fiindcă riscă să ajungă în stradă pentru că Direcţia de Sănătate Publică nu a acordat autorizaţia sanitară de funcționare, și din această cauză s-a pierdut finanțarea de la Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani.

Ultima variantă adoptată de Nova Apaserv nu este una dintre cele mai ieftine posibile. Doar noul filtru achiziționat costă aproximativ 20.000 de euro, iar cele existente au costat operatorul de apă doar 5-6 mii de lei.

Curios este faptul că de Ziua Mondială a Apei, la o conferință organizată de Nova Apaserv directorul adjunct de la DSP Botoșani, Felicia Beleca, a felicitat operatorul de apă pentru soluția găsită pentru zona Săveni. Iar acum, după câteva luni, să revină și să spună că apa furmizată de Nova Apaserv nu este conformă. De ce această schimbare? Directorul Gabriel Cârlan nu vrea să se pronunțe.

Săptămâna trecută, conducerea DSP Botoșani a anunțat că după montarea acestor noi filtre imediat va emite și autorizația sanitară de funcționare.

Citeste si:

Facebook Comments