Firmelor de salubritate din județ li s-a interzis să descarce gunoiul la groapa de la Săveni

Firmelor de salubritate din județ li s-a interzis să descarce gunoiul la groapa de la Săveni. Din acest motiv, de astăzi, gunoiul dinu județ nu mai este ridicat fiindcă nu au unde să-l depoziteze.

Administratorul societății Pavra Com, Petru Filip, susține că începând cu data de 5 mai Primăria Săveni nu mai permite depozitarea gunoiului pe rampa autorizată de pe raza orașului Săveni, administrată de societatea Predemet.

Cei trei operatori de salubritate de pe raza județului Botoșani, Pavra, Regan Trans și Dea Clinic, care ridică gunoiul din peste 50 de unități administrativ-teritoriale din județ nu au mai descărcat mașinile și amenință că dacă nu vor avea unde să descarce deșeurile le vor duce în fața Primăriei Săveni.

Operatorii de salubritate au înștiințat și Prefectura și Consiliul Județean despre această situație. Situația semnalată de operatorii de salubritate a fost pusă în discuție luni în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, reprezentanții firmelor atrăgând atenția că orice întârziere în rezolvarea acestei probleme poate produce un impact negativ asupra mediului și a sănătății populației.

Pentru identificarea unor soluții în problema de salubritate apărută în județ, prefectul Dan Nechifor a convocat o nouă întâlnire a factorilor implicați, pentru mâine, 10 mai, ora 11. Vor fi invitați și operatorii de la gropile de gunoi din Săveni, Darabani și Botoșani, precum și reprezentanţi ai celor trei primării, alături de cei ai ANRSC.

Citeste si:

Facebook Comments