VIDEO! Fitness-ul, un stil de viață sănătos

Din ce în ce mai mulți botoșăneni merg regulat la sala de fitness. Dacă unii dintre ei o fac pentru a fi în formă și pentru a avea un aspect fizic de invidiat, pentru alții fitness-ul reprezintă un mod de viață.

Alina, antrenoare a unei săli de fitness din Botoșani, ne spune că ideea de a merge la sală este una bună și îi încurajează pe cei care doresc să facă asta. Cu toate acestea, precizează că doritorii de începerea acestui mod de viață trebuie să țină cont de un factor extrem de important. Ceea ce ingerăm contează foarte mult,  în proporție de 80% .

În ultimii ani, ideea de a arăta bine și de a te menține sănătos a prins în rândul tinerilor botoșăneni.

Cornel Saradan, medic primar de Medicină Generală și coordonator al compartimentului de promovare a sănătății din cadrul Direcției de Sănatate Publică Botoșani are câteva sfaturi pentru cei care merg pentru prima data într-o sală de fitness. Efortul fizic trebuie făcut gradat, cu o ușoară încălzire pentru a nu face întindere și febră musculară.

Pentru a avea energia necesară unui antrenament, alimentația trebuie să joace un rol important.

Dacă vă întrebați care este micul-dejun al unui instructor de fitness, Alina are un răspuns: un mic dejun bogat care să conțină proteine sau carbohidrați.

Pe lângă aparatele de fitness, cei care doresc să slăbească, iar de multe ori li se pare greu să tragă de fiare sau nu au dispoziția necesară, pot opta pentru antrenamentele de grup.

Prețul unui abonament normal variază între 80 și 100 de lei.

Citeste si:

Facebook Comments