VIDEO! Flăcările le-au distrus casa, oamenii le-au redat speranța

Tot răul … spre bine! Este o zicală românească care se potrivește familiei Apăvăloaie din comuna Călărași. După ce au simțit că lumea lor s-a prăbușit cand și-au văzut ruinată casa și agoniseala lor de o viață, Florin și Cornelia au început din nou să spere când mulți oameni minunați le-au sărit în ajutor. Pentru ei, incendiul care le-a mistuit casa a fost de fapt un nou început, pentru căminul și familia lor.

Cornelia si Florin Apăvăloaie, din comuna Calarași, sunt doi parinti tineri care au muncit pe branci pentru a le asigura un cămin celor doi copii, un băiat de 13 ani și o fetiță de 5 anișori. Femeia este însărcinată,iar al treilea trebuie să vină pe lume zilele acestea. Oameni sărmani, dar cinstiți și muncitori tinerii se bucurau de viața lor liniștită dar împlinită, într-o căsuță veche, dar bine îngrijită din comuna Călărași.

Însă chiar și așa săraci și necăjiți erau fericiți în căminul lor. Dar fericirea lor a fost umbrită de incendiul de la începutul lunii mai, care le-a mistuit locuința. Din fericire, nimeni nu era acasă atunci, însă tânăra mamă își amintește cu groază momentul în care a aflat.

Localnicii din Călărași și nu numai, s-au mobilizat exemplar pentru a-i ajuta pe cei doi tineri. Nu au rămas impasibili la suferința familiei și au pus mână de la mână să îi ajute să înceapă imediat construcția unei noi case. Cu ce au putut. Bani, materiale de construcții sau mobilier.

La Călărași, rudele, vecinii și cunoscuții muncesc de zor pentru ca noua locuință a familiei Apăvăloaie să fie gata cât mai repede. Cu toții așteaptă cu nerăbdare casa. Mai ales Elena Maria, fetița de 5 ani, care a și desenat-o.Însă, deși lucrările s-au început cu spor iar oamenii din zonă s-au implicat exemplar, mai este nevoie de ajutor pentru ca locuința să fie terminată. De sprijin financiar și de materiale de construcții.

Povestea tristă cu final fericit a familiei Apăvăloaie o puteți urmări sâmbătă și duminică de la ora 20.00, în cadrul emisiunii ”Oameni și destine”, realizată de Anamaria Macuc.

Citeste si:

Facebook Comments