Florin Bulgaru a fost învestit primar al comunei Răchiți

Vineri la amiază a avut loc în incinta Căminului Cultural din comuna Răchiți învestirea noului primar. Cel care a reușit să-i convingă pe răchițeni să-l voteze pentru funcția de primar este Florin Bulgaru. Diferența dintre Bulgaru și candidatul alianței PSD-ALDE, Gheorghe Iacob, a fost covârșitoare: 632 de voturi pentru fostul primar și 1032 pentru candidatul PNL.

Înainte de începerea ședinței de constituire a Consiliului Local Răchiți, cei trei preoți din comună au ținut o slujbă religioasă. La ședința de constituire au venit și colegii de partid al noului primar, cum ar fi deputatul Cristian Roman, președintele Consiliului Județean Botoșani, Gheorghe Sorescu, vicepreședintele CJ Botoșani, Cristian Achiței, consilierii locali Gabriel Alecsandru și Cătălin Boboc, dar și consilierul județean Sergiu Marian din partea PSD.

În cadrul ședinței de constituire a Consiliului Local Răchiți s-a votat și lista cu cei 13 consilieri aleși în urma scrutinului din 5 iunie. După care noul primar a depus jurământul.

La finalul ședinței Consiliului Local Răchiți s-a supus la vot numirea noului viceprimar. Cum PNL deține majoritatea în CL, cel nominalizat de liberali, Răducu Șuster, a fost votat viceprimar al comunei Răchiți cu 9 voturi pentru și 4 împotrivă.

În Consiliul Local Răchiți au fost aleși 13 consilieri, din care 7 sunt din partea PNL, 4 din partea alianței PSD-ALDE și câte unu de la PMP și UNPR.

 

Citeste si:

Facebook Comments