Florin Țurcanu a recunoscut faptele de corupție

Fostul șef CJ rămâne în arest

Florin Țurcanu a recunoscut faptele de corupție. Cu toate că a cooperat cu anchetatorii, fostul șef al Consiliului Județan Botoșani rămâne în arest preventiv. Turcanu a hotărât să pună tot pe hârtie numai pentru a nu mai sta după gratii.
Opt acte de trafic de influență sunt înscrise în dosarul pe care il vizează pe fostul președinte al CJ Botoșani. În urma acestor fapte de corupție, lui Florin Țurcanu i s-a construit casa de la Lebăda, care este trecută pe numele socrului său Aristomel Anușca. Și acesta din urmă este la rândul lui urmărit penal pentru fals în declarații.

Turcanu a recunosut faptele, și, chiar mai mult, a încercat să impresioneze spunând că este bolnav, că se află în tratament iar regimul de detenție îi face rău, și că are cinci copii în întreținere. El a mai spus că regretă faptele care l-au adus în această situație și, mai ales, regretă intrarea în politică. Magistrații suceveni nu au fost însă impresionați de pledoaria fostului șef al județului și i-au respins cererea.

Florin Țurcanu este cercetat și pentru infracțiuni de spălare de bani. Mai exact, el este acuzat că în perioada 2013-2014 ar fi ascuns și disimulat adevărata natură a provenienței, a dispoziției sau a proprietății asupra imobilului din strada Aleea Pajiștei, nr. 13, din municipiul Botoșani, imobil care a fost construit și finanțat gratuit cu suma de 272 mii de lei de către SC Cornells Floor. Omul de afaceri Marcel Bîrsan, din Roma, a pus pe hârtie toate detaliile serviciilor făcute fostului președinte CJ, cu scopul de a obține anumite avantaje.

Citeste si:

Facebook Comments