Florin Țurcanu, arestat pentru 30 de zile

Hotărârea nu este definitivă

Fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Asta au hotărât magistrații Tribunalului Suceava, care nu au fost de acord să se ia măsuri blânde. Așadar, cererile formulate de apărătorii lui Florin Țurcanu, care solicitau arest la domiciliu sau control judiciar, au fost respinse. Motivația magistraților pentru măsura de arest preventiv al fostului președinte CJ Botoșani este legata de trafic de influență în formă continuată, respectiv opt acte materiale.

Probele strânse de procurorii Direcției Naționale Anticorupție au cântărit foarte mult în faţa judecătorilor din moment ce s-a ajuns la această sentință.

Pus în fața acestor probe, fostul preşedinte al CJ a făcut uz de dreptul de a nu mai face declaraţii. În schimb, omul de afaceri Marcel Bîrsan, care a colaborat foarte bine cu anchetatorii, a scăpat de măsuri preventive.

Potrivit procurorilor, în perioada iunie 2013-septembrie 2014, în calitate de preşedinte al CJ, acesta ar fi intervenit pe lângă primari şi funcţionari din CJ pentru ca omul de afaceri Marcel Vasile Bîrsan, administratorul Cornell’s Floor SRL, să câştige contracte pentru firmele sale şi să primească banii cu celeritate.

În schimb, Florin Ţurcanu ar fi pretins şi primit sume de bani sau alte foloase materiale de la omul de afaceri Marcel Bîrsan, administratorul societăţii Cornell’s Floor SRL, pentru a construi o casă în zona Lebăda, pe numele socrului său, Aristomel Anuşcă.

În sentința pronunțată de magistrați se mai spune că cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina inculpatului.

Sentința dată miercuri seară nu este definitivă, eventualele contestații se pot depune în termen de 48 de ore de la comunicare.

Citeste si:

Facebook Comments