VIDEO! Flutur crede în Zona Metropolitană

Zona Metropolitană a Botoșanilor se descompune cu pași mici. După aproape șase ani de letargie această structură, care supraviețuiește din cotizațiile comunelor și orașelor arondate, nu a reușit să atragă nici măcar un leu de la Uniunea Europeană. Chiar și în aceste condiții, Primăria Botoșani nu dorește să se retragă în speranța că ceva se va schimba.

Un scurt bilanț al activității Zonei Metropolitane indică faptul că din 2012, de când s-a constituit a produs doar cheltuieli. Directorul structurii, Florin Egner, a întocmit o strategie în care a cuprins un teanc de planuri, dar niciunul dintre ele nu s-a materializat. Mai nou, din cotizațiile fiecărei unități administrativ teritoriale, care face parte din Zona Metropolitană, s-au tipărit ghiduri turistice care cuprind și obiective nefinalizate, de exemplu Cornișa.

Sătui să aștepte proiecte de la Zona Metropolitană, doi primari s-au retras. Conștient că până acum această organizație a fost un eșec, primarul municipiului Botoșani aspiră totuși la o schimbare.

Primăria Botoșani cotizează anual cu aproximativ 50 000 de lei la Zona Metropolitană. Toți acești bani se duc însă pe salariile angajaților de aici.

De la începutul anului s-au retras din Zona Metropolitană comunele Răchiți și Mihai Eminescu.

Citeste si:

Facebook Comments