Focar de infecție la Ghetouri

Mai mulți copii au fost infectați cu ”boala mâinilor murdare”

Epidemie de hepatită A la ghetourile din Parcul Tineretului. Medicii au confirmat cel puțin 8 cazuri de îmbolnăvire. Specialiștii dar și locuitorii ghetourilor spun că principala cauză de îmbolnăvire este mizeria care sufocă cele două blocuri de locuințe sociale.

Cele aproximativ 400 de familii care trăiesc la ghetouri spun că viețuiesc în condiții greu de imaginat și că în special grupurile sanitare sunt insalubre. Aceștia precizează că ghetourile sunt un permanent focar de infecție și că deși unii locatari țin curățenia sunt destui cei care neglijează normele elementare de igienă. Locatarii ghetourilor spun că este nevoie urgentă de o igienizare.

Virusul hepatitei A a fost depistat la Școala numărul 2 din Botoșani, acolo unde medicii epidemiologi au descoperit 8 cazuri de îmbolnăvire. Majoritatea celor care purtau virusul proveneau de la ghetouri.

Conducerea școlii a luat toate măsurile necesare pentru împiedicarea răspândirii hepatitei A printre elevii școlii.

Totodată medicii epidemiologii de la Direcția de Sănătate Publică Botoșani au început o campanie de vaccinare la Școala numărul 2 din municipiul Botoșani. Au fost vaccinați până în prezent 21 de copii în special la grădinița care funcționează în cadrul școlii.. Medicii epidemiologi botoșăneni precizează că numărul cazurile de hepatita A, numită și ”boala mâinilor murdare” a crescut în ultima perioadă, fiind înregistrate în ultimele 3 luni în jur de 60 de cazuri de îmbolnăvire.

Copii infectați au fost trimiși către Secția de Boli Infecțioase Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments