VIDEO! Focar de rujeolă în județul Botoșani

Rujeola dă din nou târcoale botoșănenilor. Specialiștii au identificat un nou focar de infecție, în municipiul Dorohoi. Este vorba despre o familie care a refuzat în această vară vaccinarea copiilor.

Micuții au contactat virusul în timpul vacanței de iarnă, iar la jumătate lunii au ajuns în spital trei copii din cadrul aceleași familii. Tot din cauza rujeolei a fost internat și un bărbat de 49 de ani. Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că rujeola poate deveni mortală.

Începând cu mijlocul lunii ianuarie,în cartierul Drochia, din municipiul Dorohoi, a izbucnit un nou focar de rujeolă. Trei copii au ajuns la spital, după ce au fost infectați cu virusul rujeolic. Și asta după ce părinții au refuzat în vară, vaccinarea micuților.

Tot în această lună a fost identificat și un caz mai puțin obișnuit de îmbolnăvire cu rujeolă. Este vorba despre un bărbat de 49 de ani care s-a procopsit cu boala copilărie, după ce a îngrijit un alt pacient infectat.

Medicii specialiști spun că rujeola poate deveni mortală. Mai ales când este vorba de cazuri grave.

Culmea, spun specialiștii, multe cazuri apar pe fondul refuzului părinților de a-și vaccina copiii. Semnează pe propria răspundere refuzul vaccinării și din punct de vedere legal nu pot fi obligați, nici măcar să rămână internați.

Ca mai toate bolile copilăriei, rujeola este produsă de un virus. Cauza îmbolnăvirii poartă numele de virus rujeolic și se răspândește prin picăturile de salivă împrăștiate în aer sau prin secrețiile nazale.

 

Citeste si:

Facebook Comments