Forfotă mare în pieţele din Botoșani. Gospodinele se pregătesc intens pentru iarnă

A început sezonul pregătirilor pentru iarnă.

Cămările se umplu pe zi ce trece de bunătăţi, de la dulceaţă,compot,  gem, până la murături, zarzavaturi pentru ciorbe şi delicioasa zacuscă de diferite sortimente. Gospodinele au venit dis-de-dimineaţă în pieţe pentru a se aproviziona cu cele mai arătoase legume şi fructele necesare, ca mai apoi să treacă la treabă. Chiar dacă majoritatea doamnelor îşi doresc să aibă de toate pentru iarnă, veniturile sunt cele care fac diferenţa între numerele de borcane din cămările botoşănencelor.

Cu lista bine pregatită de acasă, au ieşit şi domnii astăzi la cumpărături pentru a le face provizii soţiilor.

Comercianţii şi producătorii au venit şi ei în întâmpinarea cumpărătorilor cu marfă proaspătă și preţuri pentru toate buzunarele. În pieţe preţurile sunt variate iar provenienţa produselor face diferenţa.

Cei care nu au apucat încă să se aprovizioneze cu cele necesare pentru sezonul rece mai au încă timp. Ei pot găsi în aceste zile ardei şi castraveţi cu 2,5 lei, prune cu 2 lei iar vinetele care se vând cel mai bine încep cu 1,5 lei kilogramul. Iar cei care nu au timp sau nu le pot face din anumite motive, supermarketurile sunt pline şi asteaptă cumpărători.

Citeste si:

Facebook Comments