Fostul de director al Stațiunii Popăuți a ajuns la spital după ce a fost bătut

De vină ar fi un fermier din Răchiți

Fostul director al Stațiunii Popăuți, Ionică Nechifor, susține că a fost bătut de oamenii unui fermier. Ar fi vorba despre Luigi Ionescu, fermier care are în administrare și 200 de hectare de teren care aparțin Stațiunii Popăuți. Ionică Nechifor, în prezent inginer în cadrul Stațiunii de Cercetare de la Popăuți, a povestit că, în cursul zilei de luni, împreună cu directorul aceleiași instituții, Traian Ștefan Atanasiu, au plecat să verifice câteva parcele cu grâu. Ajunși pe terenul care aparține Stațiunii de Cercetare, cei doi ar fi fost întâmpinați de doi indivizi dotați cu bâte, care au trecut la amenințări și loviri.

Ionică Nechifor povestește că după ce a fost lovit de mai multe ori de acești indivizi, a sunat la 112 pentru a solicita o ambulanță.

Povestea acestui conflict cu fermierul Luigi Ionescu este mai veche, de pe vremea când director la Stațiunea Popăuți era Ilie Chiorăscu. În timpul mandatului său de director, Ilie Chiorăscu a semnat un contract de concesiune a 200 de hectare de teren pe o perioadă de 3 ani. După expirarea celor 3 ani, o perioadă de timp s-a prelungit această concesiune în fiecare an pe baza unui act adițional. În prezent, acest fermier exploatează acest teren, care este proprietatea Stațiunii de la Popăuți, ilegal pentru că nu s-a mai semnat niciun act adițional.

Ionică Nechifor spune că acest fermier, Luigi Ionescu, face aceste amenințări pentru că se știe protejat de unii angajați din cadrul Poliției.

Nechifor a mai spus că are înregistrări video în care se vede foarte clar cum Luigi Ionescu îl amenință pe inginer cu moartea în sediul Poliției Răchiți.

Ionică Nechifor mai spune că acest fermier pur și simplu terorizează localnicii din comuna Răchiți, și că cei care îndrăznesc doar să spună ceva sunt imediat amenințați sau chiar agresați.

 

Citeste si:

Facebook Comments