Fostul viceprimar Viorel Iliuță, declarat incompatibil

ANI a transmis anunțul

Fostul viceprimar al municipiului Botoșani, Viorel Iliuță, a fost declarat incompatibil de către inspectorii Agenției Naționale de Integritate.

ANI a transmis un comunicat în care precizează că Viorel Iliuță s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 11 septembrie 2012 – 29 august 2013. În această perioadă, în timp ce se afla în funcția de viceprimar al municipiului Botoșani, Iliuță a mai deținut și calitatea de membru în Consiliul de administrație al Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare, Colegiului Național A.T. Laurian și Liceului Teoretic Grigore Antipa Botoșani”.

ANI a mai precizat că Viorel Iliuță nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

În consecință, fostul viceprimar este decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

În plus, dacă Viorel Iliuță a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului, au mai explicat inspectorii ANI în comunicatul remis presei.

Citeste si:

Facebook Comments