FOTO! Excursii spre democraţie

FOTO! Excursii spre democraţie

Cultura civică tinde să devină mai importantă cu fiecare an ce trece şi cu fiecare Guvern ce intră în Palatul Victoria. Din acest motiv, dar şi pentru ca elevii să nu se aleagă doar cu noţiuni seci sau rupte de realitatea copilăriei, dascălii aleg metode didactice din cele mai diverse.

Laurienii au ales excursiile pentru a vedea cu ochii lor cum funcţionează instituţia de prim rang a unei democraţii indirecte: cea a Parlamentului. Sprijniţi de deputatul botoşănean Mihaela Huncă şi coordonaţi de profesorul Geta Corduneanu, 30 de elevi de clasa a VI- a de la Colegiul Naţional „August Treboniu Laurian” au vizitat zilele trecute Palatul Parlamentului, impunătoarea clădire fiind ea însăşi un obiectiv turistic.

Şi castelele Bran şi Peleş au intrat în itinerariu, acestea rezervându-şi capitole importante în istoria românească ce a făcut posibilă actuala democraţie. Şi pentru că prezentul democratic din România înseamnă şi desemnarea unor reprezentanţi locali în Parlamentul European, micuţii au fost fericiţii beneficiari ai unei excursii chiar în inima Uniunii Europene.

„Drumeţia” la Bruxelles a fost asigurată toamna trecută de europarlamentarul botoşănean Mihai Ţurcanu, laurienii putând admira cu această ocazie desfăşurările democratice la o scară mult mai mare. Au profitat de ocazie pentru a vizita şi Parcul MiniEurope, Parlamentarium-ul, dar şi Atomium-ul.

Nimic nu poate concura cu vizitarea efectivă a acestor instituţii. Oricât de bine ar putea descrie şi explica un dascăl, realitatea concretă este cu mult mai impresionantă, astfel încât toate cele pe care le vor învăţa în anii următori la cultură civică, studii sociale sau filosofie politică, vor avea un fundament pe care l-au construit prin aceste vizite.”, ne-a explicat profesorul Geta Corduneanu.

Citeste si:

Facebook Comments