FOTO! Protest cu fotografia Petronelei, pe străzile orașului. Durere și lacrimi, la Ștefănești

FOTO! Protest cu fotografia Petronelei, pe străzile orașului. Durere și lacrimi, la Ștefănești

Apelul liceenilor de la Colegiul Economic ”Octav Onicescu”, prin care își invitau colegii să participe la o acțiune de protest, nu a rămas fără ecou.Aproape 100 de elevi au venit, vineri seară, în fața instituției de învățământ.

Au venit să condamne violența, au venit să tragă un semnal de alarmă asupra pericolelor care îi pândesc. Au venit să condamne și să deplângă moartea Petronelei Mihalachi.

Cu pancarte și cu fotografia fetei pe brațe, tinerii au început un marș pe străzile orașului. A fost cel mai dureros și mai sensibil marș din Botoșani, prin care au transmis mesajele lor:”Indiferența naște victime” și ”Stop violenței”!

Au parcurs Bulevardul Mihai Eminescu, Pietonalul Unirii, iar mai apoi s-au oprit în centrul orașului, în fața Palatului Administrativ și al Primăriei, unde au zăbovit câteva minute.

Și la Ștefănești, orașul natal al Petronelei este tăcere. Aici, adolescenți de vârsta fetei i-au purtat fotografia pe brațe.

Îmbracați în negru, cu privirile în pământ și cu lacrimi în ochi, prietenii s-au îndreaptat spre casa tinerei. Curtea era plină de oameni veniți să își ia rămas bun.

Mai multe coroane erau sprijinite de pereții casei. Familia Petronelei se pregătește acum de înmormântare.

Citeste si:

Facebook Comments