FOTO! Ţigarete de contrabandă în valoare de aproximativ 240.000 de lei descoperite la frontiera de est

FOTO! Ţigarete de contrabandă în valoare de aproximativ 240.000 de lei descoperite la frontiera de est

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate în zona de competenţă, 21.930 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare totală de 239.847 lei.

Joi, 9 august, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi – I.T.P.F. Iași, acţionând în baza unor informaţii, au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 19.45, polițiștii de frontieră au observat pe direcţia localităţii de frontieră Hilişeu Crişan, mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase, iar altele, călare pe cai, aşteptând preluarea pachetelor.

Deși colegii noștri au efectuat somații legale de oprire, persoanele au abandonat coletele cu țigări și au fugit, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase  şase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare. În zonă au fost descoperite abandonate trei colete cu ţigări.
În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 99.600 ţigarete (4.980 pachete), în valoare totală de aproximativ 46.274 lei.

Vineri dimineață, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut – I.T.P.F. Iași au observat cu ajutorul camerei de supraveghere ce funcţionează pe principiul termoviziunii, mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase, de la malul râului Prut către drumul de acces din localitatea Miorcani.

Poliţiştii de frontieră s-au deplasat imediat în zonă, însă persoanele au reuşit să se sustragă interceptării poliţiştilor, iar colegii noştri au găsit abandonate mai multe colete cu țigări, în apropierea drumului.
În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 320.000 ţigarete (16.000 de pachete), în valoare totală de aproximativ 185.708 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate în cele două cauze sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat sub coordonarea procurorului de caz, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

* În data de 09 august a.c., în jurul orei 08.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora şi a Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, au oprit în trafic, pentru control, pe comunicaţia Tomeşti-Iaşi, pe direcţia localităţii de frontieră Vlădiceni, un autoturism marca FORD Focus, înmatriculat în România, condus de ieşeanul L.G., în varstă de 49 de ani.

În urma unui control sumar efectuat asupra mijlocului de transport, în portbagaj, a fost observat un sac de rafie, despre care bărbatul a declarat că este plin cu ţigarete. În urma inventarierii bunurilor a rezultat cantitatea de 10.000 de ţigarete (500 pachete).

La cercetări, bărbatul a declarat că achiziţionat ţigaretele din municipiul Iași, de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște, plătindu-i suma de 4.000 lei, pentru consum propriu şi vânzare către alte persoane.
Întreaga cantitate de bunuri, în valoare de 5.750 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

* În data de 09 august a.c., în jurul orei 15.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, B.I., cetăţean bulgar şi Republica Moldova, în vârstă de 41 de ani, conducând un ansamblu auto, format dintr-un autocar marca Setra şi o remorcă, înmatriculat în România, ce efectua o cursă ocazională cu destinaţia Italia.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, descoperind astfel, ascunsă  în trei cutii de carton, printre bagaje, cantitatea de 9.000 de ţigarete, (450 pachete), cu timbru de acciza R.Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării ţigărilor, în valoare de 2.115 lei, și sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Citeste si:

Facebook Comments