FOTO! Zâmbete, copii, culoare și povești de „4/4 pentru prieteni”

FOTO! Zâmbete, copii, culoare și povești de „4/4 pentru prieteni”

Biblioteca Județeană Botoșani a fost miercuri neîncăpătoare pentru zeci de micuți curioși, zâmbete, baloane în culorile tricolorului și povești. Proiectul Ambasadei Americane în România, în parteneriat cu „American Councils for International Education” România, numit „4/4 pentru prieteni”, a reunit, la Biblioteca Județeană, mai bine de 50 de copii și părinți, în intervalul orar 15:00-16:00.

De Ziua Voluntariatului, a fost lansat și Cenaclul Literar PAM al Asociației Buzzmedia, micro-organizație înființată în scopul promovării valorilor Ziarului Buzz, la care au participat inclusiv copii cu probleme de spectru autist.

Voluntarii Buzz au scris 10 povești pentru copii, dintre care 7 au fost puse și în scenă: mici basme cu valori, cu semne de punctuație sau zilele săptămânii au fost interpretate de grupuri de voluntari și copii cu autism. Replicile au fost învățate ad-hoc de către cei mici, cu puțin înainte ca aceștia să își însușească ipostaza de actori, fapt ce a îngreunat pozitiv misiunea voluntarilor.

În tot acest timp, copiii membrilor Fundației Părinților Copiilor cu Autism din județul Botoșani au desenat personajele care li s-au părut interesante și au discutat despre mesajele micilor povești. La final, s-a organizat o expoziție colorată, atent studiată de ochii curioși ai celor mici, și s-au împărțit șepci, abțibilduri și certificate de apreciere din partea American Councils.

Citeste si:

Facebook Comments