Frigul face victime

Au ajuns în stare gravă la spital din cauza frigului!

Cinci persoane au ajuns la spital într-o singură săptămână în urma degerăturilor suferite. Din cauza frigul greu de îndurat, mai ales noaptea, oamenii au intrat în şoc hipotermic şi au fost duşi de urgenţă la spital. Medicii le-au salvat membrele degerate la timp.

Au apărut deja primele victime ale sezonului rece. Numai într-o săptămână cinci oameni au fost aduşi la spital cu degerături. Pacienţii au vîrste cuprinse între 27 şi 61 de ani.

Ultima victimă a frigului are 53 de ani. Bărbatul a ajuns în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgenţe, după ce a fost găsit în şoc hipotermic, în propria locuinţă, de către vecini.

Bărbatul locuieşte în satul Dorobanţi şi nu a mai fost văzut prin sat de ceva vreme. De teamă ca nu cumva bărbatului să nu i se fi întâmplat ceva, vecinii au mers la casa acestuia. Aici l-au găsit în şoc hipotermic. Oamenii au sunat de urgenţă la 112.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD, care l-a transportat pe bărbat la spital.

În momentul internării starea sa de sănătate era critică. Miercuri o altă victimă, de data aceasta, o femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate. Asta după ce a fost găsită în şoc hipotermic cu o temperatură de 32 de grade.

Femeia de 53 de ani locuia sub un pod de pe vechea şosea de centură de la Pacea.

În condiţiile în care meteorologii au anunţat o iarnă friguroasă este indicat ca toţi botoşănenii să se îmbrace gros. Cel mai important lucru este protejarea extremităţilor, a mâinilor şi a picioarelor.

La cel mai mic simptom ese indicat să vă prezentaţi de urgenţă la medic.

Potrivit medicului Petrică Rădăuceanu, cei mai expuși la probleme cauzate de ger sunt persoanele care au un grad de insuficienţă circulatorie, dar şi cei cu diabet. La aceştia se adaugă şi persoanele fără adăpost.

Citeste si:

Facebook Comments