Fructe proaspete pentru copiii de la grădinițe

Fructe proaspete pentru micuții din județul Botoșani.

Guvernul României a extins Programul de încurajare a consumului de fructe proaspete pentru copiii de grădiniţe.

Decizia a fost luată printr-o ordonanţă de urgenţă aprobată în şedinţa Executivului de săptămâna trecută şi se aplică începând cu actualul an şcolar.

Valoarea totală necesară extinderii programului, pentru anul şcolar 2016-2017, este, la nivel naţional, de 13 milioane lei, bani care vor fi asiguraţi exclusiv de la bugetul de stat. În judeţul Botoşani vor fi peste 8.300 de beneficiari, copii înscrişi la grădiniţele de stat şi particulare, cu program normal de 4 ore.

Aşa cum a transmis şi Guvernul după aprobarea OUG, măsura urmăreşte încurajarea consumului de fructe de către copii de vârste fragede, conştientizarea beneficiilor unei alimentaţii sănătoase, iar, pe termen lung, poate duce la reducerea cheltuielilor destinate diferitelor afecţiuni cauzate de hrana nesănătoasă.

Eliminând inechitatea dintre şcolari şi preşcolari în privinţa accesului la porţia zilnică gratuită de fructe proaspete, extinderea programului vine şi în întâmpinarea sectorul românesc de producţie şi comercializare în domeniu.

România a implementat programul UE de încurajare a consumului de fructe în şcoli începând cu anul şcolar 2009-2010, iar din 2012 au fost incluşi printre beneficiari şi elevii din clasa pregătitoare.

Citeste si:

Facebook Comments