Fumători amendați

Prinși la fumat în spații interzise

Zeci de oameni au fost amendaţi de către poliţistii locali de când legea antifumat a intrat în vigoare. Acest proiect de lege a vizat interzicerea fumatului în spaţiile publice închise, în locuri de joacă pentru copii, unităţi sanitare sau de învăţământ, cafenele, restaurante sau discoteci.

La mai bine de jumătate de an de când această lege a intrat în vigoare poliţistii locali au aplicat 76 de sancţiuni.

Iniţial, poliţia locală a întocmit un plan de măsuri. Prima a fost aceea de aduce la cunoştinţa oamenilor consecinţele şi măsurile ce vor fi luate împotriva celor care nu vor respecta prevederile legale.

În acest caz, au fost organizate două campanii de prevenire una în vară si una acum în toamnă, odată cu începerea anului şcolar.

Nu întâmplător a fost aleasă organizarea celei de-a doua campanii. Din acţiunile desfăşurate de poliţistii locaşli reiese că cei mai mulţi fumători sunt din rândul tinerilor, elevi la diverse licee.

Cei mai fericiţi de legea adoptată sunt nefumătorii. Se bucură că pot merge să mânânce liniştiţi fără a fi deranjaţi de fumul de ţigară. Printre ei sunt şi fosti fumători care sunt de acord cu această lege.

Legea antifumat a intrat în vigoarea pe 16 martie 2016.Amenzile sunt cuprinse între 100 şi 500 de lei, pentru persoanele fizice şi 5.000 de lei, la prima abatere, pentru persoanele juridice.

La a doua abatere sancţiunea ajunge până la 10.000 de lei şi chiar suspendarea activităţii.

Citeste si:

Facebook Comments