VIDEO! Fumatul, un viciu greu de stăpânit

Din ce în ce mai mulți botoșăneni cad pradă consumului de tutun. Fie că este vorba de tineri sau adulți, peste un sfert din botoșăneni consumă regulat tutun.

Conform specialiștilor, se pare că principalul factor care influențează o persoană să fumeze, în special pe tineri, este anturajul. Cu toate acestea oamenii nu conștientizează la ce se expun atunci când se apucă de fumat și care sunt riscurile acestui viciu ce a ucis deja milioane de oameni.

Cornel Saradan, medic în cadrul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, ne spune care sunt efectele fumatului și la ce se boli se pot expune fumătorii dacă nu vor încerca să renunțe.

Se știe că țigările pe care le găsim spre comercializare conțin foarte multe substanțe nocive, peste 4000, iar acestea, cresc riscul îmbolnăvirii de cancer.

În ultimii ani, comercianții au scos pe piață țigările electoronice, în ideea ca această variantă nu ar fi atât de nocivă pentru cei care fumează.

Specialiștii spun că persoanele care doresc să se lase de fumat trebuie să aibă o voință de fier, iar totul va fi posibil, chiar dacă începutul este mai greu.

Citeste si:

Facebook Comments