Funeraliile Regelui Mihai I. Sicriul, purtat pe un afet de tun spre Patriarhie. Mii de oameni aplaudă şi îi strigă numele

Funeraliile Regelui Mihai I. Sicriul, purtat pe un afet de tun spre Patriarhie. Mii de oameni aplaudă şi îi strigă numele

Regele Mihai I va fi înmormântat astăzi, la Curtea de Argeş, la funeralii urmând să participe reprezentanţi a zeci de case regale din întreaga lume. Traficul rutier va fi restricţionat sâmbătă, în centrul Capitalei, până în a doua parte a zilei, pentru funeraliile Regelui Mihai I.

S-a format un cortegiu funerar, la care iau parte membrii familiei regale, militari români, reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române. Procesiunea se face pe jos, iar afetul de tun este tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar operaţional.

Cortegiul funerar va merge pe jos, pe traseul Piaţa Palatului Regal – Calea Victoriei – Splaiul Independenţei – Piaţa Unirii – Intrarea pe Dealul Mitropoliei. La Catedrala Patriarhală va avea loc slujba de înmormântare oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Publicul şi presa nu vor avea acces în catedrală. Mii de oameni aştern covor de flori în faţa cortegiului, aplaudă şi scadează „Regele Mihai“.

Citiți continuarea articolului pe www.adevarul.ro

Citeste si:

Facebook Comments