Funcționarii Primăriei Botoșani nu vor protesta

Funcționarii Primăriei Botoșani nu vor protesta

Funcționarii Primăriei Botoșani nu vor protesta. Motivul, nu au fost primite la timp informații de la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie.

Pentru marți, 5 iulie, sindicaliştii din administraţie organizeazăo grevă de o oră la începutul programului de lucru, urmând ca în data de 19 iulie să fie organizată o grevă pe termen nelimitat, ca urmare a declanşării de către Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie a conflictului colectiv de muncă la nivel national.

Potrivit Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie, prin adoptarea OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, personalul care îşi desfăşoară activitatea în consiliile judeţene şi primăriile de pe întreg teritoriul ţării a fost vădit discriminat în raport cu angajaţii din administraţia centrală, care au beneficiat de creşteri salariale de până la 70%.

Revendicările Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie sunt următoarele: majorarea salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală cu 25%, acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, şi acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii din administraţia publică locală.

Citeste si:

Facebook Comments