Gâlceavă de la bani în Consiliul Județean

Fondul de rezervă al Consiliului Județean, a fost astăzi motiv de gâlceavă în plenul sedinței ordinare de la județ.

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a inițiat un proiect de hotărâre prin care a solicitat alocarea sumei de 265 000 lei, din fondul de rezervă al județului, pentru comuna Manoleasa.

Unitatea administrativ teritorială se afla în situația de a rămâne cu conturile blocate din cauza neachitării unor servicii de proiectare către o societate comercială.

Consilierii județeni liberali s-au împotrivit acestei alocări financiare, iar de aici au pornit discuțiile în contradictoriu.

Comuna condusă de primarul Cristinel Aroșculesei trece printr-un mare impas financiar. Și asta pentru că se afla în imposibilitatea de a achita serviciile de proiectare pentru un camin cultural si pentru mai multe drumuri din comuna.

Societatea care a executat proiectele a amenințat ca va pune poprire pe conturile unițății administrativ teritoriale.

Primarul de la Manoleasa a cerut sprijin Consiliului Județean, iar șeful județului i-a sărit în ajutor și a cerut consilierilor județeni să aloce suma necesară din fondul de rezervă al CJ-ului.

Ideea nu i-a încântat însă pe consilierii PNL care au contestat acest lucru. Social democrații au insistat însă.

A intervenit pe subiect și Radu Judele, care a propus ca suma necesară pentru comuna Manoleasa, să fie prinsă în bugetul Consiliului Județean pe 2017. Fără rezultat

În cele din urmă, pentru că majoritatea în plenul județului este deținută de PSD iar comuna Manoleasa are un primar social democrat, proiectul a fost aprobat iar acum unitatea administrativ teritorială a scăpat de impasul de a intra în criză financiară.

Citeste si:

Facebook Comments