«Ghetoul» din Tineretului agită apele

Portariuc cere demisia lui Flutur.

«Ghetoul» din Parcul Tineretului agită apele în administrația locală. Primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, anunţă că în următoarea ședință de Consiliu Local va cere consilierilor să determine Locativa SA să intervină pentru reabilitarea grupurilor sanitare din blocurile din Parcul Tineretului, unde s-a format un adevărat focar de infecție ce a dus la îmbolnăvirea a opt copii, diagnosticați cu hepatită A.

Edilul a declarat, printr-un comunicat de presă, că la finalul anului trecut, Locativa S.A. a cerut Primăriei Municipiului Botoșani alocarea sumei de 6.000 de lei pentru reabilitarea grupurilor sanitare din blocul situat în Tineretului nr. 14. Ulterior, deși banii au fost alocați, lucrările nu au fost executate nici până în ziua de azi. Având în vedere că în acel imobil grupurile sanitare sunt folosite în comun de toți locatarii, lipsa de igienă a generat un adevărat focar de infecție, iar astăzi opt dintre copiii care locuiesc acolo au fost internați la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Mavromati, după ce au fost diagnosticați cu hepatită A.

La rândul său, directorul societăţii Locativa, Cătălin Flutur, susţine că societatea Locativa a identificat o serie de probleme la instalaţiile sanitare de la blocurile din Parcul Tineretului, a solicitat de la Primărie fonduri pentru intervenţii şi deşi au fost alocaţi bani prin bugetul care a fost aprobat luna trecută încă nu pot fi folosiţi. Directorul Locativa a oferit şi explicaţia.

Primarul va cere demiterea directorului Locativa, Cătălin Flutur, pentru neglijență în serviciu, întrucât nu a întreprins lucrările de igienizare necesare.

«Voi cere consilierilor locali demiterea domnului Cătălin Flutur de la Locativa pentru neglijență în serviciu în cazul focarului de infecție din blocul Tineretului», a declarat prin intermediul unui comunicat de presă edilul municipiului.

Citeste si:

Facebook Comments