Ghiozdanul NU este o povară. Campanie-protest a părinţilor pentru a le uşura “povara” copiilor

Ghiozdanul NU este o povară. Campanie-protest a părinţilor pentru a le uşura “povara” copiilor

Federaţia Asociaţiilor de Părinţi a lansat o campanie care îşi propune să atragă atenţia asupra greutăţii ghiozdanului care ajunge şi la şapte kilograme. Un ordin de ministru din anul 1995 stabileşte greutatea manualelor la 2,5 kg.

“Campania a plecat de la discuţiile pe care le-am avut cu părinţii, dar şi după discuţiile avute cu reprezentanţii ministerului unde am cerut să se facă câte un manual pentru fiecare semestru, astfel încât să uşurăm greutatea ghiozdanului coroborat cu interzicerea manualelor auxiliare care reprezintă o povară pe umerii copiilor noştri. Sperăm, prin această campanie, să reuşim să sensibilizăm ministerul ca din anul 2017-2018 manualele să se facă în două volume. Un elev ajunge să care în spate un ghiozdan de până la 7 – 7,5 kg, media este undeva la 6 kg, oricum, aproape tripul faţă de recomandările Ministerului Sănătăţii”, a declarat pentru MEDIAFAX, Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Asociaţilor de Părinţi.

Federaţia părinţilor a identificat mai multe soluţii care ar putea fim puse în practică şi care ar putea să ajute la rezolvarea acestei probleme.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Citeste si:

Facebook Comments