Goana după bani de asfalt

Goana după bani de asfalt

Din pământ, din piatră seacă, șefii de la Consiliu Județean caută resurse financiare pentru asfaltarea drumurilor. La execuția bugetară din viitorul apropiat, banii necheltuiți de la instituțiile subordonate Consiliului Județean, vor fi repartizați către reabilitarea drumurilor județene.

După proteste repetate ale locuitorilor din județ, se caută soluții pentru asfaltarea a cât mai mulți kilometri de drum. Consiliul Județean a fost bombardat de reproșuri și proteste iar cele mai multe survin din cauza stării deplorabile a tronsoanelor județene. Din toate colțurile județului, cetățenii se plâng că își distrug mașinile și cer în disperare asfalt.

Cel mai probabil, execuția bugetară va avea loc la sfârșitul lunii iulie.

O altă șansă pentru ca starea drumurilor județene să se înbunătățească este proiectul privind drumul strategic ce va presupune asfaltarea a peste 100 de km de tronsoane. Proiectul pe fonduri europene este însă deocamdată blocat de birocrație.

Drumul strategic ar urma să parcurgă localitățile Albești, Blândești, Călărași, Dângeni, Dobârceni, Grobănești, Hănești, Hlipiceni, Lunca, Mihălășeni, Răuseni, Todireni, Trușești dar și comuna Șipote din Iași. Valoarea proiectului depășește 300 milioane de lei iar durata execuției este de 33 de luni.

Citeste si:

Facebook Comments