VIDEO! Grădiniță pentru copiii speciali din Botoșani

O grădiniță specială pentru copiii cu deficiențe! Este o idee frumoasă, necesară și îmbrățișată de părinții micuțulor care s-au născut orbi, surdo-muți, cu autism sau sindrom Down. În acest sens s-a identificat deja o locație unde ar putea funcționa grădinița, iar săptămâna viitoare se vor pune la punct mai multe detalii.

Copii care din naștere au fost privați de o viață normală au dreptul să fie integrați și ajutați de comunitate. La Botoșani există un centru pentru copiii cu probleme dar cu o capacitate insuficientă pentru toți micuții care au nevoie.

În cursul acestei săptămâni a avut loc la Consiliul Județean o întâlnire la care au participat reprezentanți ai mai multor asociații: deputatul Tamara Ciofu, președintele și vicepreședintele județului, șeful învățământului botoșănean și doi medici.

S-a discutat despre necesitatea unei astfel de grădinițe și s-a identificat chiar o locație unde ar putea fi amenajată. Este vorba de fosta Școală nr.3, care acum funcționează pe post de centru de noapte.

Doamna Maricica are un băiețel de 8 ani, diagnosticat cu autism. Copilăria băiețelului ei a însemnat ore în șir de terapie, drumuri lungi la medici și psihoterapeuți. Nevoia unui spațiu în care cei mici să aibă parte de un tratament adaptat pe nevoile lor este extrem de mare.

Până săptămâna viitoare, urmează să se stabilească un număr al copiilor care vor beneficia de această grădiniță.

Părinții acestor copii se gândesc însă și la momentul în care vor deveni adolescenți și ce se va întâmpla cu ei. Pe lângă grădiniță, s-a gândit și un centru special pentru cei mai mari.

Important este ca aceste planuri să devină viabile și realizabile.

 

Citeste si:

Facebook Comments