Greu cu locurile de muncă pentru persoanele cu dizabilități

Pentru mulți oameni sănătoși găsirea unui loc de muncă este o adevărată corvoadă.

Dar şi mai greu este pentru persoanele cu dizabilități. Din păcate, mulți dintre ei, în ciuda faptului că sunt extrem de bine pregătiți nu reușesc să își găsească un loc de muncă. Și s-ar putea spune că persoanele cu handicap sunt discriminate în mod vădit pe piaţa muncii în ciuda legilor care încurajează angajarea lor. De la începutul anului, deşi reglementată de lege şi încurajată prin tot felul de subvenţii şi facilităţi, încadrarea în muncă a persoanelor cu handicap rămâne în continuare o problemă.

Acelaşi lucru este confirmat şi de preşedintele Asociaţiei de nevăzători din Botoşani, Alexandru Surugiu. De asemenea, el afirmă că este foarte greu să te angajezi atunci când ai unele probleme.

Cu toate acestea agenţia încearcă să sprijine cât poate de mult angajarea acestor persoane. Locurile de muncă existente la ora actuală permit oricui să se angajeze.

Până acum mulţi oameni cu handicap au trecut pragul Asociaţiei Nevăzătorilor dar şi al Agenţiei Județene pentru Ocuparea forței de Muncă. Cei mai norocosi şi-au găsit un serviciu datorită lor, alţii însă aşteaptă şi acum momentul în care angajatorii vor trece peste neîncredere şi teamă.

Din păcate, există puţini angajatori care înţeleg că şi persoanele cu dizabilităţi pot lucra la fel de bine ca angajaţii sănătoşi.

 

Citeste si:

Facebook Comments