VIDEO! Grevă de avertisment la Spitalul Județean

Hotărâţi să meargă până la capăt sunt angajaţii din sănătate, care au anunţat azi că intră în grevă generală la sfârşitul săptămânii. Dimineaţă au făcut primul pas şi au întrerupt munca pentru aproximativ o oră, timp în care câteva zeci de asistenţi, infirmieri, îngrijitori şi personalul din laboratoarele de analize au ieşit să protesteze în faţa Spitalului Judeţean, în semn de avertisment. Vor echitate la salarii.

Angajații din sănătate spun că se simt nedreptăţiţi. În martie au crescut salariile doar pentru asistenţi şi medici. Ceilalți n-au primit niciun leu în plus şi, mai mult, unii dintre ei chiar s-au trezit cu veniturile tăiate. La Spitalul Judeţean de Urgenţă, în această situaţie sunt câteva sute de oameni, care la ultimul fluturaş de salariu au văzut că le-au scăzut veniturile cu sume cuprinse între câteva sute şi chiar 1.300 de lei. Şi asta nu e tot, spun ei. Pentru că din aprilie, s-a aplicat noul regulament de sporuri, oamenii se tem că salariile s-ar putea micşora din nou.

Pe lângă diferenţele mari la salarii, nemulţumirile pornesc şi de la sporuri, care au fost reduse la minim sau chiar sub acest prag în unele cazuri. În altele au fost tăiate de tot şi asta pentru că reprezentanţii spitalului trebuie să se încadreze într-un anumit procent cu aceste sporuri. Pacienții botoșăneni consideră acțiunea angajaților din sănătate îndreptățită.

Dacă nu primesc ce vor, greva generală începe vineri, spun angajaţii din sănătate. Totul însă depinde de negocierile ce vor avea loc mâine, când speră să primească asigurări că se rezolvă măcar o parte dintre problemele pe care le reclamă.

 

Citeste si:

Facebook Comments