Greva foamei pentru o cale de acces

Fac greva foamei pentru o cale de acces. Ana și Petru Ceornea, din comuna Răchiți, se luptă de ani de zile să obțină o cale de acces care să îi permită să intre pe proprietatea personală, dar toate demersurile de până acum au fost sortite eșecului.

Cei doi au intrat în greva foamei de luni, în fața Primăriei din Răchiți, și nu vor să renunțe la această formă de protest până când nu vor obține un rezultat concret.

Problema celor doi oameni în vârstă a apărut în momentul când pentru spațiul unde acum funcționează un cabinet de medicină veterinară a fost făcut un act de vânzare-cumpărare.

Familia Ceornea s-a judecat ani de zile pentru a i se permite accesul pe proprietate printre clădirile Poliţiei Răchiţi şi cea a Cabinetului Veterinar Individual Neamţu Laura, însă decizia judecătorilor nu le-a dat câștig de cauză și acum cei doi sunt obligați să treacă prin curtea vecinilor pentru a ajunge la casa lor.

Cei doi acuză Primăria Răchiți că iau în inventar acea bucată de teren pentru a o transforma în drum public.

La rândul lor, autoritățile locale din Răchiți spun că, în lipsa unei sentințe judecătorești care să stabilească regimul proprietăților, nu se poate face nimic.

Mai mult, acea bucată de teren nu a fost niciodată înregistrată ca drum de trecere, pentru că proprietatea lor avea în altă parte acces spre drumul public, după cum arată și harta topografică din Primărie. Dar acel loc a fost vândut și, din acel moment, locuința celor doi bătrâni a rămas izolată.

Chiar dacă medicul veterinar Laura Neamțu le-a propus ca jumătate de teren să le cedeze celor doi pentru a avea loc de acces, familia Ceornea nu a acceptat nici acest compromis, pe motiv că ei vor toată bucata de teren.

Conducerea Primăriei Răchiți a mai precizat că administrația locală este pur și simplu legată de mâini pentru că doar o hotărâre judecătorească poate anula titlul de proprietate pe acea porțiune de teren.

 

Citeste si:

Facebook Comments