Grevă generală pe termen nelimitat în sănătate

O treime din personal mai are grijă de pacienți

Criză majoră în sănătatea botoșăneană. Angajații Spitalului Județean ”Mavromati” au intrat în grevă generală. Liderii sindicali însoțiți de zeci de angajați au protestat astăzi pe treptele unității sanitare. Principala nemulțumire este cea a majorării salariilor în mod diferențiat. Mai precis unii angajați au salarii mărite, în timp ce alții nu au primit nimic în plus, deși muncesc la fel.

Totodată personalul se plânge de suprasolicitare. Cer autorităților suplimentarea posturilor. Numărul pacienților depășește cu mult numărul asistenților și medicilor. Sindicaliștii spun că au fost prestate mii de ore suplimentare.

Asistenții care au protestat astăzi în fața spitalului spun că nu mai fac față. Aceștia spun că din cauza oboselii pot ceda sau greși în activitatea medicală.

Pe secțiile de medicală, acolo se află mulți pacienți cronici, cu afecțiuni grave și complexe, medicii se plâng de o lipsă acută de personal.

Chiar și în condițiile unei greve generale, pacienții rămași pe secții, tind să dea dreptate medicilor și asistenților.

În grevă se află și angajații Spitalului de Recuperare din municipiul Botoșani. Personalul s-a adunat în fața spitalului cu pancarte cerând echitate și respect.

Greva este pe termen nelimitat, urgențele medico-chirurgicale fiind asigurate de numai o treime din personal.

 

Citeste si:

Facebook Comments