Grevă în Sănătate

Asistenții medicali din cadrul Federației Sanitas au început o serie de acțiuni de protest care se îndreaptă spre greva generală.

Membrii de sindicat sunt nemulțumiți de Ordonanța 45, care nu a rezolvat inechitățile din sistemul sanitar, așa cum și-a propus. Cel puțin asta spun liderii Sanitas.

În plus, în Botoșani, sute de angajați din sistemul sanitar nu au beneficiat de nicio majorare salarială după Ordonanța 45. Liderii Sanita spun că este vorba despre angajații Tesa din spitale, asistenți de la DSP, asistenți medicali din școli, creșe sau grădinițe. Iar asistenții care erau plătiți cu salarii mai mici față de alți colegi de-ai lor, la aceeași, funcție, aceeași gradație și vechime în muncă, nu au văzut o schimbare semnificativă după aplicarea celebrei ordonanțe. Au în continuare salarii mai mici, sporurile lor fiindu-le calculate la un salar de bază mai mic.

Așadar, aceste situații îi împing la grevă pe mii de angajați din spitale, membri ai Sindicatului Sanitas.

Federația Sanitas mai are și alte revendicări urmărite prin aceste acțiuni sindicale.

De asemenea, Sindicatul Sanitas, Lia Temciuc, solicită o lege a salarizării specifică sistemului sanitar, fără amestecul cu alte domenii bugetare.

Citeste si:

Facebook Comments