VIDEO! Grevă la instituția cu cei mai periculoși oameni

Aproape 200 de angajați ai Penitenciarului Botoșani au intrat astăzi în grevă japoneză. Oamenii care au sub supraveghere deținuții, sunt nemulțumiți de condițiile în care muncesc, de faptul că nu le sunt plătite orele suplimentare și solicită demiterea ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Nu este pentru prima dată când angajații de la Penitenciarul Botoșani apelează la o formă de protest. Cei peste 170 de membri ai sindicatului ”Novo Legis” și-au legat astăzi la mâini banderole albe și au declanșat grevă japoneză. Protestul este cauzat de condițiile inumane de muncă dar și de nerespectarea drepturilor salariale și orelor de program.

Deși la Penitenciarul Botoșani s-au făcut în ultima perioadă mai multe angajări, chiar și în aceste condiții personalul nu este suficient. Dacă greva de astăzi nu va avea ecou, se pregătesc măsuri mai aspre.

Activitatea din penitenciar nu a fost afectată în niciun fel.

În luna octombrie ar urma să aibă loc un miting de amploare al angajaților din Penitenciare la Ministerul de Justiție. Dacă nici după acest protest situația nu se va schimba, angajații vor refuza să mai intre în serviciu.

Citeste si:

Facebook Comments