Grigore Vieru, omagiat la LPS

Grigore Vieru, omagiat la LPS

A fost prezent și primarul localității natale a poetului

Eveniment cultural deosebit găzduit de Liceul cu Program Sportiv! Elevi, profesori, oameni de cultură și poeți s-au adunat pentru a-l omagia pe cel mai mare poet din Republica moldova, luceafărul poeziei moldovenești Grigore Vieru. Pe parcursul a două zile aici se va desfășura cea de-a IV a ediție a Simpozionului internațional ”Grigore Vieru, poet al sufletului românesc”. Invitați speciali la eveniment sunt oaspeții de peste Prut, între care și primarul localității natale a marelui poet, Anatol Ciobanu din satul Pererîta.

Manifestarea a debutat cu un moment oferit de corul Liceului teoretic ”Nicolae Iorga”, condus de profesorul Laurențiu Palade. Un moment delicios a fost oferit și de o fetiță care a recitat din versurile poetului Grigore Vieru.

Este al patrulea an consecutiv când Liceul Cu Program sportiv organizează un astfel de eveniment.

Printre aceștia scriitorii Lucia Olaru Nenati, Maria Baciu, Gabriel Alexe, dar și directorul Centrului de Creație, Cornelia Ciobanu, directorul Bibliotecii Județene, Cornelia Viziteu precum și oficialități din Republica Moldova, alături de primarul satului Pererîta, Anatol Ciobanu.

Primarul din Pererîta a fost premiat de directorul Liceului cu Program Sportiv pentru tot ce a făcut pentru Grigore Vieru. Cum altfel, decât cu o cupă.

Conducerea instituției de învățământ a decis ca aula în care se desfășoară majoritatea activităților să îi poarte numele marelui port basarabean, ”Aula Grigore Vieru”.

Manifestările închinate lui Grigore Vieru vor continua și mâine la Liceul cu Program Sportiv.

Citeste si:

Facebook Comments